Hozzávalók:
2 csésze liszt
3/4 csésze rozsliszt
1/4 csésze búzadara
1/3 csésze mogyoróvaj vagy Nutella
1/4 csésze étolaj
2 evőkanál méz
1 teáskanál sütőpor
1/2 csésze víz
1 tojás
Mázhoz:
1 nagyobb tojás
2 evőkanál tej
Elkészítés:
Egy nagy edényben keverje össze először a száraz összetevőket (liszt, rozsliszt, búzadara, sütőpor), majd tegye hozzá a tojást, a mézet, az étolajat és a mogyoróvajat. Keverje el, majd kezdje kézzel gyúrni, amíg minden összetevő el nem keveredik, és szép tésztagolyót nem kap. Tegye a tésztalabdát belisztezett nyújtódeszkára, majd sodrófával nyújtsa kb. 1,5 cm vastagságúra. Szaggassa a kívánt formára (csillag, hóember, fenyőfa stb.).
A maradékot összegyűjtve és újra kinyújtva nem lesz felesleg, és jó sok sütemény készíthető.
A mázhoz egy kisebb edényben keverje össze a tojást a tejjel, és a kapott masszával kenje be a sütik tetejét. Olajjal kikent és kilisztezett tepsikben, 175 C-fokon süsse kb. 30 percig, majd egyenként forgassa meg a sütiket, és további 20 percig süsse, míg mindegyik ropogós kemény nem lesz.
"Nemzetközi Kutya Magazin, XVI.évfolyam, 1.szám, 2011.január,
rovatszerkesztő: Leon"
Hozzászólások