Hozzávalók:
4 csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál vaníliás cukor
1 tojás
1/4 csésze almalé (cukormentes)
2 és 1/2 csésze víz
1 csésze almaszirom vagy friss alma apróra vágva
2-4 teáskanál méz
Elkészítés:
A sütőt melegítse elő 175 C-fokra, készítsen elő muffinformákat, és vagy kenje ki olajjal, vagy bélelje ki muffinkosárkákkal.
Először a száraz összetevőket keverje össze (liszt, sütőpor, vaníliás cukor), majd ehhez keverje a lazán felkevert tojást, az almalevet és a vizet. Ha az almalé cukormentes, akkor négy, ha cukrozott, akkor legfeljebb két kanál mézet használjon.
A legvégén keverje a tésztához az almaszirmot vagy az apróra darabolt almát. Amennyiben konyhai robotgéppel keveri el az összetevőket, úgy ügyelni kell arra, hogy csak a tészta összekeverése után és a legalacsonyabb fokozaton keverje hozzá az almaszirmot vagy az almát, hogy az ne törjön össze, hiszen csak így lesz roppanós a muffin.
A sütési idő kb.50-60 perc, de célszerű tűpróbát végezni.
Nekem elég sok tészta lett, ezért a 12-es muffitepsiből kimaradt tésztát egyben sütöttem meg, így akár szülinapi kutyatortának is kínálható ez az egészséges finomság.
"Nemzetközi Kutya Magazin, XV. évfolyam, 12. szám 2010. december,
rovatvezető: Leon"
Hozzászólások