Hozzávalók:
3 csésze őrölt petrezselyem
1/4 csésze finomra reszelt répa
2 evőkanál olivaolaj
2 és 3/4 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 - 1 csésze víz
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 350 C-fokra, és vajazzon-lisztezzen ki egy sütőformát.
Vágja apróra a petrezselymet és reszelje le a répát. Én konyhai robottal őröltem és egyúttal össze is kevertem a kívánt mennyiséget, de aki először készíti el, annak célszerűbb külön-külön aprítani a hozzávalókat, hogy pontos legyen a kívánt mennyiség. Miután összekeverte az aprított zöldségeket, öntse hozzá és keverje bele az olajat, majd a lisztet, végül a sütőport. A vizet lassan, kis részletekben öntse hozzá és folyamatosan keverje, amíg nem túl vizes, de kellően nedves tésztát nem kap.
A keveréket öntse a sütőformába, majd süsse 20-30 percig. Tűpróbával könnyen ellenőrizhető, hogy belül is megfelelően átsült-e a torta.
Ha kihűlt, díszíthető gyertyával, mazsola- vagy diódarabokkal, ki-ki az alkalomnak vagy kutyája ízlésének megfelelően tálalható.
Aki nagyon ügyes és gyakorlott, a tészta dagasztásával is próbálkozhat. Ekkor nyújtódeszkán sodrófával nyújtsa kb. 2 cm vastagra a tésztát, és szaggasson belőle ízlésének megfelelő formájú darabokat. Ebben az esetben a sütési idő némileg lerövidül: addig kell sütni, amíg aranybarna nem lesz a sütemény és csak kissé kemény, ugyanis a hűtés során tovább fog keményedni.
"Nemzetközi Kutya Magazin, XV. évfolyam, 8. szám- 2010. augusztus,
rovatvezető: Leon"
Hozzászólások