Támogatónk:
torzstagsag_logo.JPG

Pólók

kollazs_550.jpg

Látogatók MOST!

Túrára fel!!!

A TúraCsapat alapvetően Jack és Parson Russell Terrier, valamint Beagle kutyákból és gazdikból áll. Kb. 2 havonta megyünk túrázni, elsősorban a Budapest környéki hegyekbe, ahol lefárasztjuk kutyóinkat, vetélkedünk, élvezzük a friss levegőt és feltöltődünk az élmények adta energiával. :)

Kapcsolat

Fényképeink:


 

Hozzászólások

  • Angéla Szőke: Jaj, erről lemaradtunk. :( Kb. mikor lesz legközelebb? (2016.03.12. 18:29) Felhívás: 35. Russell Terrier és Beagle túra
  • Szamóca 007: Ha az előtúra is számít, akkor Szotyifia Süti is törzstag már. :) (2014.05.04. 17:13)
  • Szotyi-Kalász: @Milu75: Nem a kedvezmény a lényeg, azt hiszem mindenki szívesen látja magát a törzstagok között,aki lelkesen igyekszik lehetőség szerint részt venni a kirándulásokon! Imi (2012.08.06. 18:32)
  • Milu75: @Szotyi-Kalász: Jogos! :) Bár sajna kedvezményt még nem sikerült szerezni... (2012.08.06. 17:24)
  • Szotyi-Kalász: Köszönet Miluéknak a ragyogó szervezésért és minden résztvevőnek a jó hangulatért!!! Szotyi Muffin és a gazdik!!! (2012.08.06. 17:22) Útvonal: Lajos forrás II.
  • Szotyi-Kalász: Lassan lehetne frissíteni a törzstagságot! Üdv Földes Imi! (2012.08.06. 17:19)
  • Foxterrier SOS: Kedves Túrások! Nagyon köszönjük a foxi- és russell mentéshez gyűjtött adományokat és Miluéknak a kiegészítést hozzá! A beérkezett adományokról, orvosi költségekről újabb, áttekinthetőbb táblázato... (2012.07.18. 01:00) Élménybeszámoló: 2012.06.10 - Mátra
  • Utolsó 20

Élménybeszámoló: 2013.10.13. - Királyrét II.

2013.10.13. 23:32 Milu75


Nagyon ködös időben indultunk neki a mai napnak. Ennek ellenére egy röpke pillanatra sem merült fel bennem, hogy ne menjünk. :) Bíztam az időben, ami már annyiszor bebizonyította, hogy ha mi kirándulni megyünk, akkor szép lesz. ;) És tényleg!
Az autópályán ugyan még lassan mentünk, mert nem sok mindent láttunk a tejködben... Aztán mikor megérkeztünk, még a parkolóban is köd volt, de már látni véltük a napot. Egyre vékonyodott felettünk a felhőréteg. :)

Résztvevők:  39 kutya és  49 gazdi

Kutyák:
JRT/PRT: Boogie, Churchill, Maja, Masni, Muffin, Natasa, Póló, Scotty, Szofi, Szotyi, Whiskey, Zazi
Beagle: Artemis, Bigi, Bojli, Dagi, Füge, Manci, Miro, Molly, Pato, Rozi, Sári, Süti
Többiek: Dió, Dominó, Döcög, Fülöp, Indy, Lana, Luna, Marcipán, Némó, Picke, Pötöm, Rézi, Rozi, Szurok, Zoya

Mire mindenki megérkezett, már biztosak voltunk a napsütésben. Egy rövid eligazítás után páran pulóver nélkül indultunk neki a távnak. Igazunk lett. Mire az első elágazáshoz értünk, már a nap is kisütött. (y)

Bementünk az erdőbe, fel a hegyre, ahol megint megpihentünk, illetve bevártuk egymást, ahogy mindig is szoktuk. Kutyák persze megtalálták az első pocsolyát és megmártóztak. Vagy csak belegázoltak és ittak is belőle. :O Jó volt a hangulat. Élvezték a szabadságot, az erdőt, az új szimatolni való szagokat. :)

Mikor mindenki felért, még itattunk, majd tovább indultunk. Enyhén lefelé, megcélozva egy nagy tisztást, ahol szintén lepihentünk, most már egy kicsit hosszabb ideig. Itt tartottuk meg ugyanis az agytornát. Mindenki kapott egy 10 kérdésből álló, kutyákkal és az erdővel kapcsolatos kérdéseket tartalmazó tesztet.
Közben ment a rohangálás, labda dobálás, beszélgetés, fotózás és persze csodáltuk, ahogy a völgyből felszáll a pára. Visszanézve nagyon izgalmas látvány volt, ahogy a csodaszép, őszi színekben pompázó erdő mögül gomolyog a felhő, miközben ott ahol állunk, már hétágra süt a nap. Ritkán látunk ilyet.

Lassan azért tovább indultunk... Ekkor már többekről is lekerült a pulóver. Tényleg nem gondoltuk, hogy október közepén ennyire lengén sétálhatunk. :)

Újabb elágazás, újabb tócsa után ismét lefelé haladtunk és elérkeztünk az erdőig. Előtte azonban egy hatalmas pocsolyán kellett átbucskáznunk. Na nem, sikerült mellette elmenni, hiszen már többen kijárták. Ezt a tócsát (kisebb tavat) nyáron is itt találtuk, mikor előtúráztunk. Valamiért megmarad itt a víz...
Szóval a gazdik egyesével átkeltek a tavacska mellett, azonban a kutyák nem követték a "jó" példát. Igen sokan gázoltak a vízbe, már-már nyakig el is merültek benne. :D

Innentől kezdve megint az erdőben haladtunk. Egy hosszú egyenes szakasz következett... Sétáltunk, beszélgettünk, miközben kutyáink mellettünk bandukoltak vagy éppen futkároztak körülöttünk. A talaj sáros volt ugyan, de nem annyira, hogy a cipőnkre ragadjon a sár és még el sem csúsztunk. Valószínűleg ez az igen száraz nyárnak köszönhető. Hiszen esett ugyan éjjel az eső, mégis másnapra be tudta nyelni a talaj a nedvességet.

Mikor kiértünk az erdőből, megint egy réten találtuk magunkat. :) Itt pihenhettünk egy nagyot, mielőtt visszaindultunk volna a parkolóba. Oké, a pihenő nem mindenkire igaz, hiszen most következett a vetélkedő, vagyis a "Ki mit tud?". Néhány kutyus és gazdi bemutatta mi mindent tudnak az okos kutyák. Mondhatom, hogy mindenki nagyon ügyes volt. Körben ültünk és ámultunk a cuki kutyusok láttán, akik pacsit adtak, ugrottak, pörögtek, dobozba másztak vagy éppen árnyékot kergettek. :) Nagyon élveztem! A helyezések szavazás alapján alakultak ki...

Helyezettek:

    Jack Russell Terrierek                     Beagle                     Más fajta kutyusok
                I. Maja                              I. Sári                          I. Dió, Döcög, Rézi
               II. Póló
                             II. Bojli                     
             III. Muffin                        
III. Manci és Rozi

Gratulálunk Nekik!


Közben kijavítottuk az agytorna teszteket, majd összesítettük mind a vetélkedő, mind a "Ki mit tud?" szvazatokat is. Nagyon szépen köszönöm gazdi társaimnak a segítséget, nélkületek nem lettünk volna ilyen gyorsak. :)
Mivel az agytornában többen is elérték a maximális 10 pontot, ezért a már jól ismert szétlővő kérdésekkel döntöttünk. Mivel a Börzsönyben kirándultunk, most eme hegységgel kapcsolatban tettem fel kérdéseket. :)

Helyezettek:

I. Kriszta és Imre, Szotyi gazdija
II. Rita, Dió, Döcög, Rézi, Szurok és Picke gazdija
III. Orsi, Indy gazdija

Gratulálunk Nekik!

Döntetlen alakult még ki a kedvencek választásásnál is terrier kategóriában. Természetesen a két tündér kölyök kutya kapták a legtöbb voksot. Így ott is dönteni kellett. Most már csak rájuk szavaztunk...

Végeredmény:

Kedvenc Beagle - Bojli
Kedvenc Terrier - Szofi
Kedvenc más fajta kutty - Pöttöm

Gratulálunk Nekik!

Mikor minden végeredmény kialakult, tovább indultunk, azaz most már vissza a parkolóhoz, ám nem ugyanazon az úton. Most egy kis ösvényen mentünk be az erdőbe, majd egy újabb elágazás után értünk vissza a reggel megmászott hegy "tetejére". Innen már csak leereszkedtünk a völgybe, majd visszaérkeztünk a parkolóba. Mivel mindenki tudta az utat, ezért innentől már nem álltunk meg bevárni egymást, hanem találkoztunk a parkolóban. :)

Így leírva nem is tűnik olyan érdekesnek, pedig nagyon jó volt a hangulat. Mindenki jól érezte magát, élveztük a friss levegőt és szívtuk magunkba a D-vitamint. :D Lefárasztottuk a kutyáinkat, akik eldőltek hazafelé a kocsiban. (y)

A parkolóban még megtartottuk a díjátadót, köszöntöttük a szülinapos kutyusokat, aztán hazaindultunk.

Személy szerint nagyon jól éreztem magam. Összességében is úgy gondolom, hogy egy nagyon jó kis, közös séta/túra volt a mai. Remélem, mindenki így gondolja és találkozunk a következőn hamarosan. ;)

----------------------------------------------------------------------------

Túráink ingyenesek, sosem kérünk részvételi díjat. Ám minden túrán lehetőséget biztosítunk a fajtamentőknek olyan módon, hogy támogatjuk Őket. Hozzájárulásokat gyűjtünk és a túrák után a TúraCsapat nevében átutaljuk mind két fajta mentőinek. =>  Beagle-fajtamentés  és  Foxi és Russell mentés

Köszönjük a munkájukat! Hiszen egyik gazdi sem tudhatja, mikor kerül az Ő kutyája hasonló helyzetbe, amikor segítségre szorul és menteni kell. Elég csak egy óvatlan pillanat...

A mostani túrán összesen 6500,- Ft (2000 + 4500) gyűlt össze, amit kiegészítve hamarosan átutalunk! 
Köszönjük Minden támogató gazdinak!

----------------------------------------------------------------------------

Szokás szerint sok-sok képünk van:
Reggeli köd, még úton:
001_palyan_kod.jpg
Megérkeztünk. A parkolóban még mindig köd van...
002_parkoloban_meg_kod_van.jpg
Üdvözlő kis csomag mindenkinek jár. :)
003_szotyi_muffin_mit_kapunk.jpg
Terrierek :)
005_terrierek.jpg
Beaglek is...
006_gyulekezo_beaglek.jpg
A gazdiknak "népszámláló" cukorka jár:
Erőt ad az útra, plusz ebből számoljuk vissza, hányan is voltunk ;)
007_udv_cukorka.jpg
Gyűlünk...
008_gyulunk_gyulunk.jpg
Induljunk már!
009_miro_bojli_induljunk_mar.jpg
Indulás: először betonúton...
010_indulunk.jpg
011_betonuton_megyuk.jpg
012_betonuton_indulas.jpg
Be az erdőbe. Már süt a nap!!! :)
013_be_az_erdobe.jpg
Felfelé...
015_felfele.jpg
014_indulunk_felfele.jpg
016_fent.jpg
A fenti tócsa:
017_dagonya.jpg
Lankásan le...
018_tovabb_lefele.jpg
Visszanéztünk a völgybe, ahol a parkoló van:
019_visszanezve_para.jpg
Elértünk a tisztásra:
020_iranya_a_ret.jpg
021_reten_sokan.jpg
Agytorna:
022_agytorna.jpg
023_agytorna2.jpg
024_agytorna3.jpg
025_agyorna4.jpg
026_agytorna5.jpg
Labdázás!!! :)
027_rita_dobja_fussunk.jpg
029_szaladas_oda.jpg
028_hozzak_vissza.jpg

Itt hagyjuk ezt a csodás tisztást:
030_megyunk_tovabb.jpg
031_elhagyjuk_a_tisztast.jpg

Újabb elágazás...
032_elagazasban_oszi_szinek.jpg
033_dagonya_itt_is_van.jpg
034_muffin_masni_benne.jpg
Innen lefelé...
035_tovabb_koves_resz.jpg
Lent, a nagy dagonya tavacska...
036_dagonyas_atkeles.jpg
037_dagi_benne.jpg
038_tobben_benne.jpg

Nem kicsi...
039_nem_kis_viz.jpg
Sikerült! :)
040_sikerult_atertunk.jpg
Innen az erdőben:

041_egyenesen_erdoben.jpg
042_szepseges_sarga_erdoben.jpg
Szokásos elágazásunk. :)
043_elagazasban_bevaras.jpg
Aztán tovább...
044_aztan_tovabb.jpg
045_megyunk_jovunk.jpg
Szép erdő! :)
046_erdo_szeeeeeeep.jpg
Na mi? Elágazás ;)
046a_elagazas_tabla.jpg
047_elagazas_ret_elott.jpg
tovább...
048_tovabb.jpg
Réten:
049_retre_ertunk.jpg
050_virag.jpg
Álljunk össze egy csoportképre! ;)
051_csinaljunk_csopotkepet.jpg
052_csinaljuk2.jpg

39 kutya, 49 gazdi:
053_csoportkep_39_49.jpg
Aztán lepihentünk... Körbe:
053a_reten_pihi_nagy.jpg
Középen a "Ki mit tud?" :)
054_bmutato_pato.jpg

Minden indulóról készült videó:

közben pihi...
055_kozben_pihi.jpg
056_pihi2.jpg
057_pihi3.jpg
057a_pihi_tacsik.jpg
057b_pihi_szofi.jpg
057c_pihi_tunde.jpg
061_pihi4.jpg
Agytorna döntő:
060_agytorna_donto.jpg
közben múlatjuk az időt...
kincs keresés :)
058_natasa_as.jpg
kunyerálás :)
059_kaja_osztas_susu.jpg
puszi!!! <3
062_zoya_polo_puszi.jpg
hancúr!
062a_zazi_szofi_jatek.jpg
062b_jatek2.jpg

Tombolás :D
064_meg_jatek_terrierek.jpg
065_terrierek2.jpg
066_terrierek3.jpg
Szavazatok összesítése:
063_szavazatokat_oszesitunk.jpg
Majd indulás tovább!
067_indulunk_tovabb.jpg
Vissza a parkolóba:
068_koves_uton.jpg
Ösvényen...
069_osvenyen.jpg
070_osvenyen_vissza.jpg
Erdő...
071_meg_erdo.jpg
072_erdo2.jpg
utolsó elágazás:
073_itso_elagazas.jpg
Innen már csak lefelé:
074_lefele_indulunk.jpg
076_szinek.jpg

079_lefele.jpg
Bárki bármit mond: Az ősz csodás!
077_mellettunk_erdo.jpg
078_szepseges_oszi.jpg
080_rozsda.jpg
081_fel_lombkorona.jpg
Leértünk:
082_mindjart_leerunk.jpg

083_izgi_luk.jpg
Patak :)
084_patak.jpg
Gyönyörűűűű!!!
085_fak_kozott_a_nap.jpg
Visszaértünk a kocsikhoz:
086_visszaertunk_parkoloba.jpg
Díjátadóról csak pár kép: A kedvencek
087_kedvenc_terrier.jpg
088_kedvenc_beagle.jpg
089_kedven_tacsi.jpg

A túrán nagyon sok kép készült! 
Az összes fénykép eredeti méretben és válogatás nélkül megtekinthető: ITT

- VISSZA az 22.túra (Királyrét II.) bejegyzéseihez -

- VISSZA a főoldalra -

Szólj hozzá!

Címkék: börzsöny élménybeszámoló királyrét 22.túra

A bejegyzés trackback címe:

https://jrtt.blog.hu/api/trackback/id/tr895591231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.