Támogatónk:




torzstagsag_logo.JPG

Pólók

kollazs_550.jpg

Látogatók MOST!

Túrára fel!!!

A TúraCsapat alapvetően Jack és Parson Russell Terrier, valamint Beagle kutyákból és gazdikból áll. Kb. 2 havonta megyünk túrázni, elsősorban a Budapest környéki hegyekbe, ahol lefárasztjuk kutyóinkat, vetélkedünk, élvezzük a friss levegőt és feltöltődünk az élmények adta energiával. :)

Kapcsolat

Fényképeink:


 

Hozzászólások

  • Angéla Szőke: Jaj, erről lemaradtunk. :( Kb. mikor lesz legközelebb? (2016.03.12. 18:29) Felhívás: 35. Russell Terrier és Beagle túra
  • Szamóca 007: Ha az előtúra is számít, akkor Szotyifia Süti is törzstag már. :) (2014.05.04. 17:13)
  • Szotyi-Kalász: @Milu75: Nem a kedvezmény a lényeg, azt hiszem mindenki szívesen látja magát a törzstagok között,aki lelkesen igyekszik lehetőség szerint részt venni a kirándulásokon! Imi (2012.08.06. 18:32)
  • Milu75: @Szotyi-Kalász: Jogos! :) Bár sajna kedvezményt még nem sikerült szerezni... (2012.08.06. 17:24)
  • Szotyi-Kalász: Köszönet Miluéknak a ragyogó szervezésért és minden résztvevőnek a jó hangulatért!!! Szotyi Muffin és a gazdik!!! (2012.08.06. 17:22) Útvonal: Lajos forrás II.
  • Szotyi-Kalász: Lassan lehetne frissíteni a törzstagságot! Üdv Földes Imi! (2012.08.06. 17:19)
  • Foxterrier SOS: Kedves Túrások! Nagyon köszönjük a foxi- és russell mentéshez gyűjtött adományokat és Miluéknak a kiegészítést hozzá! A beérkezett adományokról, orvosi költségekről újabb, áttekinthetőbb táblázato... (2012.07.18. 01:00) Élménybeszámoló: 2012.06.10 - Mátra
  • Utolsó 20

Útvonal: Öreg bükk tanösvény

2014.07.09. 15:01 Milu75


Következő túránkat a Balaton-felvidékre szervezzük. Egy szép nyári napon lejárjuk az Öreg bükk tanösvényt, miközben megismerkedünk az erdővel, az erdő fáival, állataival. :)

Mai napon (július 11-én) megkaptuk az engedélyt a túrára, parkolásra, ám fontos szabályok betartása mellett, melyek lent részletezve láthatóak.

Találkozási pont: GPS: 46.947225, 17.650483 (Erdei iskola Nagyvázsony közelében)
Időpont: Augusztus 3. (vasárnap)

"A túra során kérem az alábbi fontos szabályokat betartani:
- parkos a vadászház udvarán, kérem majd koordinálni az autókat, hogy ne az erdei iskolához álljanak és ne keveredjenek össze a csoportok és a sok autó
- a túra előtt gyülekező és után tartózkodás a vadászház udvarán, asztal+pad garnitúrák árnyékos helyen fa alatt a ház mellett vannak
- a vadászház előtt kerti csap található, onnan vízvételre van lehetőség a túra előtt és után
- a vadászházi épület zárva lesz
- mivel a fentiekben is említett nagylétszácsaládos, sokgyermekes csoport lesz az erdei iskola területén, kérjük, hogy az erdei iskola területén ne tartózkodjanak és a vadászházhoz visszatérés után a kutyákat kérjük pórázon tartani, hogy az erdei iskola területére ne menjenek el a kutyák, esetleges ijedséget okozva az erdei iskolai csoport résztvevőinek.
- a gazdik teljes kőrű felelősséget vállaljanak a kutyákért
- a kutyákat hivatalosan pórázon kell sétáltatni, amennyiben ez nem mindig lehetséges, a kutyák a gazdik közelében kiránduljanak
- a kutyák piszkításának eltüntetéséről a gazdik gondoskodjanak, hogy a későbbeikben a túraútvonalon a többi túrázót ne érje kellemetlen meglepetés"


ERDEI ISKOLA MEGKÖZELÍTÉSE:
1) Tapolca – Veszprém úton Vigántpetendnél elfordulni (tábla mutatja: Balaton-felvidéki Erdei Iskola), keresztülmenni Vigántpetenden, majd a szerpentinen fel, és ahogy a tábla mutatja, jobbra bekanyarodni az erdészeti feltáróúton, kb. 2 km múlva erdei iskolába megérkezés.
2) Veszprém – Tapolca úton Nagyvázsonynál a MOL kút után tábla mutatja, hogy balra bekanyarodni, keresztülmenni Nagyvázsonyon, Nemesleányfalun, majd a tábla mutatja, hogy balra bekanyarodni az erdészeti feltáróúton, kb. 2 km múlva erdei iskolába megérkezés.

Térképen: 

Parkolás: igyekszünk majd kiplakátolni a pontos helyet is.
A lényeg, hogy az erdészház mellé kaptunk engedélyt a parkolásra.
Az ERDEI ISKOLA TERÜLETÉRE ÉS AZ ÚT MELLÉ SEM ÁLLHATUNK!!!
parkolas_550.jpg

Útvonalunk lesz: tanösvény - 7 km (Pontosat előzetes lejárás után...)
terkep_550.jpg

Mindez egy magassági diagramon: (részleges)
függőleges tengelyen a tengerszint feletti magasság méterben
vízszintes tengelyen a megtett út vetületi hossza kilométerben
profile.bmp

- VISSZA az 27.túra (Öreg-bükk) bejegyzéseihez -

- VISSZA a főoldalra -

Szólj hozzá!

Címkék: útvonal tanösvény balaton-felvidék 27.túra

A bejegyzés trackback címe:

https://jrtt.blog.hu/api/trackback/id/tr226492603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása